![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Раніше я вважала, що зварити гарний бульйон неймовірно важко. Мої спроби майже завжди перетворювалися на щось непевне з непевним смаком, а яловичина було сухим і твердим. Саме через це я купувала швидкими розчинними супами, хоча завжди мріяла про ту саму золотавий кришталевий бульйон, яку можна було скуштувати в гарних закладах.
Все змінилося, одного разу я випадково відкрила веб-сторінку https://masterdoma.vinnytsia.ua/. Сайт просто кишів кулінарними ідеями! Переглядаючи публікації, я знайшла той самий — «Рецепт яловичого бульйону з галушками». Щоправда я вирішила поки що обійтися без галушок, технологія приготування став для мене справжнім одкровенням. Дію я за таким алгоритмом: 1. За рецептом з [я придбала яловичину на кістці — зупинила свій вибір на голяшці. Воду використовувала виключно холодну, так, щоб рідина повністю покривала шматок. 2. Поставила каструлю на сильний вогонь на великому вогні. Обов'язково слід — зняла весь шум, що з'явився на поверхні. У минулому я пропускала цей крок, і страва не мала прозорості. 3. Зменшила вогонь до мінімуму, до стану ледь помітного булькання. Додала головку цибулі, морквину, запашний лавровий лист, перець горошком і сіль. Томила страву майже на три години, не знімаючи кришки. 4. Процідила готовий бульйон. Він виявився ідеально прозорим, з приємним золотавим кольором і неймовірним духом, що в домі запахло справжнім домашнім затишком. Відтоді я часто повертаюся до цього рецепту. Це ідеальна основа для крем-супів та заправок, або просто частуванням самі по собі, яку я сервірую з рубаною зеленню та сухариками. І кожного разу, коли знімаю пробу свого кулінарного шедевру, я згадую той самий сайт, завдяки якому я пізнала магію справжнього кухарського мистецтва. |
![]() |
|
|